Република Србија
ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ВРШЦУ

Дана 17.02.2023. године обавештен је дежурни заменик јавног тужиоца о спроведеном полицијском хапшењу осумњиченог П.А.И., држављанина Румуније, од стране полицијских службеника ГП Калуђерово приликом контроле на граничном прелазу Калуђерово, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога из чл. 246а КЗ.

Приликом контроле путничког возила румунских регистарских таблица којим је управљао П.А.И. на граничном прелазу Ватин приликом уласка из Републике Румуније у Републику Србију, на задњем седишту путничког возила у торбици је пронађена ПВЦ кесица у којој се налазила бела прашкаста супстанца налик на опојну дрогу амфетамин, укупне бруто масе 0,63 грама, за коју се наведено лице изјаснило да је његово власништво и да се ради о амфетамину. Наведени предмети су привремено одузети од датог лица, уз издавање потврде о привремено одузетим предметима.

Осумњичени П.А.И. је уз извештај о полицијском хапшењу и кривичну пријаву због кривичног дела Неовлашћено држање опојних дрога из чл. 246а ст. 1 КЗ спроведен код дежурног заменика ОЈТ Вршац на саслушање.

Осумњичени је саслушан пред дежурним замеником јавног тужиоца и након саслушања, примењен је институт одлагања кривичног гоњења, те је наложено осумњиченом да уплати износ од 60.000,00 динара у хуманитарне сврхе као и да накнади трошкове кривичног поступка.

С обзиром на то да је осумњичени извршио наложену обавезу у остављеном року, донето је решење о одбачају кривичне пријаве.